otel dekorasyon

başa dön
11 ŞUBAT
1580 defa Okundu

Ofislerde “hareket temelli çalışma sistemi” dönemi

 

Ofislerde “hareket temelli çalışma sistemi” dönemi

Yüksek Mimar Gürhan Bakırküre’nin kurucusu olduğu Bigg, “Hareket Temelli Çalışma” sistemiyle esnek ve daha iyi bir iş-hayat dengesi, daha mutlu bir ofis yaşamı ve karbon ayak izi düşük çalışma ortamları kurguluyor.

Gürhan Bakırküre

Bigg, yeni nesil ofis tasarımlarına “Hareket Temelli Çalışma Sistemi”ni entegre ediyor ve çalışanların daha mutlu ve verimli olduğu ofis mekanları yaratıyor. Hareket Temelli Çalışma, çalışanlara nasıl, ne zaman ve nerede çalışacaklarına dair seçenekler sunan bir sistem anlamına geliyor. Bigg, her firmaya sektörü ve çalışma biçimiyle paralel olarak kendine özgü çalışma çözümleri sunuyor ve çalışanlarla tasarım öncesinde workshop’lar yaparak bu sürece her kesimi dahil ediyor.

 

Hareket Temelli Çalışma Sistemi ile ofiste akla gelebilecek her mekanda gerekli altyapı kurulumunun sağlanması ve bütün tasarımın bu senaryo ile biçimlendirilmesi sayesinde çalışanlara özgür çalışma ortamları sunulmuş oluyor. 

 

Bugüne kadar ING Bank Türkiye, Şişecam, Deloitte Türkiye, Roche Türkiye, Burgan Bank Türkiye, Tosyalı Holding, Inteltek, Altınbaş Holding, Kulüpler Birliği gibi yerel ve uluslararası ölçekteki önemli firmalar için “çalışma kültürü çözümleri” üreten Bigg, masalarına bağlı olmadan çalışanların ofis ortamında daha rahat hareket ettiğini, ekiple daha iyi iletişim ve işbirliği içerisine girdiklerini savunuyor.

“Kimsenin belirli bir yerinin olmadığı çalışma ortamları, aidiyet kavramı ile çelişmiyor mu” sorusuna Gürhan Bakırküre’nin yanıtı “Bir tek masanın size ait olması ya da tüm ofisin size ait olması, hangisini tercih ederdiniz?” oluyor.

“Uzun süre oturmak sigara içmek kadar tehlikeli”

Microsoft’un Hollanda’daki ofislerine Hareket Temelli Çalışma’yı entegre ettikten sonra her çalışanın iş yerine geliş gidişleri için haftada ortalama 6 saat daha az zaman harcadığını ve bunun iş hayatlarına olumlu olarak yansıdığını belirten Bakırküre, "Hareket Temelli Çalışma’yı kendi işinize entegre etmek büyük bir kültürel değişim demek olabilir ancak Nloder Merchan’ın da belirttiği gibi; ‘günümüzde oturmak yeni sigara içme biçimi...’ İnsanlar günde ortalama 9.3 saatlerini oturarak geçirirken, 7.7 saatten fazlasını uyuyarak geçiriyor. Bu da en az sigara kadar tehlikeli ve şeker, kanser, kalp rahatsızlıkları gibi pek çok önemli hastalık için davetiye çıkarıyor. Ancak “Hareket Temelli Çalışma Sistemi” mekanda hareketi teşvik ederken, bireylerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesinin de önünü açıyor” ifadelerini kullanıyor.