otel dekorasyon

başa dön
24 HAZİRAN
3667 defa Okundu

Açık ofisler, yenilikçi fikirler için özgür ortamlar yaratıyor

Açık ofisler, yenilikçi fikirler için özgür ortamlar yaratıyor

Duvarların olmadığı şeffaf toplantı ve yönetici odaları, birbirine komşu çalışma masaları, eğlence-sohbet noktaları ve her an iletişim içinde olunan çalışma arkadaşları… 

İş dünyası kabuk değiştiriyor. Sıradan ofisler tarihe karışıyor. Yerini, motivasyonu ve başarıyı artıran, iletişimi sürekli kılan ‘açık’ ofisler alıyor.

Bu ofisler depolama sistemlerinden masalara, sandalyelerden koltuklara kadar çalışanları mutlu edecek, verimliliği artıracak özel tasarımlarla donatılıyor.

Koleksiyon RE-work ile verimliliği artırıyor
Şirketler, açık ofis konseptini sağladığı avantajlar nedeniyle tercih ediyor. Çalışanların birbirleri ile sürekli görsel ve işitsel olarak iletişim kurabildiği açık ofislerde iş adına yapılan her aktivite diğer çalışanlar tarafından görülebiliyor. Bu sayede de hata söz konusu olduğunda kişilerin uyarılması ve verim kaybının ortadan kalkması sağlanabiliyor.

Ofis alanlarının en verimli şekilde kullanılması için çözümler üreten Koleksiyon, ‘Açık İş’ felsefesinden yola çıkarak geliştirdiği RE-work teması ile ofislere yeni yaklaşımlar getiriyor. Koleksiyon’un özel tasarımları arasında hem bireysel hem de ekip çalışmasına imkân sunan, sosyalleşmeye olanak sağlayan ürünler dikkat çekiyor.

 

Yeni Çağın Trendi Açık Ofisler için Görüşler
Koray Malhan- Koleksiyon Marka ve Tasarım Direktörü
“İş yapış biçimlerine göre çalışma ortamlarının ihtiyaçları ve çalışanların davranışları, tutumları ve iş yapış biçimleri değişiyor. Bu da ofis ortamlarını ister istemez çok farklı tanımlıyor. Ofis şartlarını belirleyen unsurlar arasında ihtiyaçlar, üretim ve tüketim biçimleri, kültür yapısı önemli bir yer tutuyor.”

Timur Kayserilioğlu-K Mimarlık Kurucu Ortak, Mimar
“Yeni çalışma kültürü, artık mekânda yüksek işlevsellik ve çeşitlilikle birlikte anılıyor. Bir çalışma ortamı sadece bir kişi tarafından değil, bir koordinasyon sonucu herkes tarafından paylaşımlı olarak kullanılabiliyor. Bu değişimle birlikte artık mobilya tasarımları, bireylerin çok kalabalık bir ortamın tam merkezinde bile adeta bir kapsül içinde dış ortamdan etkilenmeyecek bir tasarım ile yüksek konsantrasyonlu bir biçimde çalışmasına, hatta birkaç kişi bir araya gelerek toplantı yapmasına imkân veriyor.”

 

Gökhan Beydoğan – Urban Station Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı
“Çalışmanın şekli değişiyor. İnsanlar her gün aynı saatlerde aynı koltukta, hatta aynı ofiste.  Bu nedenle o gün neyi, nasıl ve hatta kiminle yapmak istediklerine bağlı olarak çalıştıkları ortamı belirlemek istiyorlar. İş-yaşam dengesi bakımından çizgilerin daha belirsiz olduğu günümüzde, ofislerdeki motivasyon için eğlenceli anlar geçirilecek alanlar yaratmak da gerekiyor.”


Mercedes-Benz doğanın enerjisini ofise taşıdı
Mercedes Benz Türk’ün IT Hizmetleri Merkezi açık ofis örneklerinden. Boytorun Mimarlık tarafından yapılan projede çalışma alanlarında bölgeleri tanımlayan ve ayıran yüksek sırtlı mobilyalar tercih edilmiş. Jan Wertel ve Gernot Oberfell’in Koleksiyon için tasarladığı Dilim oturma grubu, Faruk Malhan tasarımı Sihirlikare II ve Montis Tor sehpalar kullanılmış. Elips toplantı odası ise şeffaf kurgusu ile dikkat çekiyor. Ortak kullanım alanlarında ise yine Koleksiyon’un dinamizm hissini güçlendiren tasarımları kullanılmış.

 

 


‘İyi Çalışanlar Ülkesi’ne özel tasarım yapıldı 

‘İyi Çalışanlar Ülkesi’ mottosuyla güncel iş kültürüne yönelik yenilikçi çalışma alanları sunan Workinton’un şubelerinde Koleksiyon’un özel tasarımları kullanıldı. Açık ofislerde Studio Kairos tasarımı Borges masa sistemleri, Faruk Malhan imzalı Lean ve Atos masa sistemlerine yer verilmiş. Studio Kairos tasarımı Cap tekil çalışma ünitesi de renkleriyle dikkat çekiyor. Ortak çalışma alanlarında ise İkaros kanepelere yer veriliyor. Koray Malhan imzasını taşıyan bu tasarıma Narcissus ve Ray sehpalar, Partita masa sistemleri, Cantata sandalyeler ile Pub ve Suri puflar eşlik ediyor.

 

 

Esnek ve sosyal çalışma alanları yaratıldı
Ernst&Young’un (EY) Türkiye Merkez Ofisi de Koleksiyon imzasını taşıyor. Tasarımı Mimar Timur Kayserilioğlu’na ait olan projede, masa sistemleri için Faruk Malhan tasarımı Atos ve Studio Kairos tasarımı Barbari çalışma istasyonları tercih edilmiş. Esnek çalışma imkanı sunacak alanlarda Koray Malhan tasarımı Ikaros kanepe, Sezgin Aksu-Silvia Suardi imzalı Suri puf, Faruk Malhan tasarımı Botero koltuk ve yüksek sırtıyla dikkat çeken Babil Serdiyar kanepe kullanılmış.

 

 

‘Açık İş’ teorisi ile vücut bulan tasarımlar

Koleksiyon’un ‘Açık İş’ teorisinin etrafında vücut bulan ofis serisi, yenilikçi ve özgür bireyi ön plana çıkarıyor.


Oblivion (Tasarım: Koray Malhan)
Koleksiyon Marka ve Tasarım Direktörü Koray Malhan imzası taşıyan Oblivion, ofis planında yaratıcı boşluklara izin vererek yeni iş kültürünün beklentilerini karşılamayı hedefleyen esnek alanlar yaratıyor. Farklılıkların yarattığı bütünlük üzerinden gidildiğinde bir malzeme ile temelinde basit, fakat dinginliğinde içgörüye sahip olan Oblivion’un yaratım süreci aslında üretimle birlikte son bulmuyor.

 


Borges (Tasarım: Studio Kairos)

Tekdüze ve hareketsiz ofis masalarına karşın Borges özgün düzen ve sonsuz olasılıklar sunmasıyla öne çıkıyor. Merkezinde bulunan raf aksı tasarımının omurgasını oluşturuyor.

Cap (Tasarım: Studio Kairos)
Cap, açık planlanmış ofislerde kalabalığın içinde bir liman sağlayacak dingin bir çalışma ünitesi.

 


Vis (Tasarım: Studio Kairos)
Bir depolama sistemi olan Vis, iki boyutlu ve tekdüze yükselen çizgileri kırarak mekanda hareketlilik sağlayan bir yapı işlevi görüyor.

 


Tube (Tasarım: Studio Kairos)
Standart bir depolama ünitesinde olan kapalı hacimleri çeşitli pozitif-negatif alanlarla kırarken, aynı zamanda bir sergileme alanı da yaratıyor.