Farklı tasarımı ile Kaya Palazzo Golf Resort
Kaya Hotels&Resorts'un son yatırımı olan Kaya Palazzo Golf Resort, yüksek yatırım miktarı ve farklı tasarımı ile Akdeniz'de lüksün sembolü oldu.
3500 kişiye istihdam sağlayan 9500 yatak sayısıyla lüks segmentte hizmet veren Kaya Hotels&Resorts'ün 9. tesisi olan Kaya Palazzo Golf Resort, konuklarını 15 Temmuz 2013'te ağırlamaya başladı. 320’si suit olmak üzere 644 odası ve özel havuzlu villaları bulunan tesis, aynı zamanda kongre ve golf turizmini de hareketlendirecek potansiyelde. Marka bilinirliğinin yüksek olmasıyla ciddi rezervasyon talepleri alan tesis, konuklarını ağırlarken farkındalık yaratacak farklılıklarla ön plana çıkma hedefinde. Bu anlamda da sektörün hizmet çıtasını oldukça yükseltmekte. Zaten Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya da mimaride ve içmimaride farklılık yaratmak için son derece titiz bir çalışma sürecinden geçtiklerinin altını çiziyor. Öyle ki mimaride Kürşat Aybak Mimarlık, iç mimaride de Amerikalı mimarlık ofisi WATG ile yaklaşık 1,5 yıllık başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ediyor.
Mimarinin temeli, yatırımcının farklılık isteği
Kürşat Aybak Mimarlık tarafından projelendirilen Kaya Palazzo, iki senelik uzun soluklu ve zorlu bir süreçte tamamlanmış. Yatırımcı tarafından Belek'te Riu Kaya Belek Otel'in yanında konumlandırılması istenen tesis için temel ilke çevre otellerden farklı olması olmuş. Bu doğrultuda da istisnasız her odanın denizi görmesi projeyi şekillendirmiş. Belirlenen bu ilkenin yanında istenen oda sayısı ve fonksiyonları, projenin şekillenme sürecinde sayısız alternatifleri ortaya çıkarmış. Süreç sonuna gelindiğinde de en iyi manzara ve istenen oda sayısı şu anki formla yakalanmış. Dolayısıyla sıra dışı bir çizginin dışına çıkılmış. Tesis genelinde 'her odada manzara' ana prensip olarak kabul edilmiş. Buna ek olarak 3 kat boyunca bazı odalara özel havuzlar tasarlanmış. Teraslardaki ve havuzların çevresindeki peyzaj için özel çalışmalar yapılarak her detay ayrı ayrı çözülmüş.
3500 m2 SPA alanı, 6600 m2 kongre merkezi… Konaklamanın dışında pek çok aktivite alanı
Kaya Palazzo Golf & Resort 90.000m2 kapalı alanıyla konaklamanın dışında pek çok fonksiyonun bir arada bulunduğu bir otel olarak planlanmış. 3500m2'lik SPA alanı, 6600m2'lik kongre merkezi ve A'la Carte restoranları tesisin bütünlüğüne uyumlu bir formda tasarlanmış. Böylece yalnızca tatil için tam donanımlı bir turizm merkezi olmasının yanı sıra bu olanaklarıyla da her kesimin ihtiyacını karşılayabilecek bir tesis ortaya çıkarılmış.
Masalsı atmosfer, konfor ve rahatlık
Kaya Palazzo ihtişamında Amerikalı mimarlık ofisi WATG tasarımı var.
Farkındalık yaratan dış mimarisine ek olarak dünyaca ünlü mimari tasarım ofisi WATG tarafından projelendirilen Kaya Palazzo Golf Resort'ün iç mekan kurgusunda, bölge otellerinden oldukça farklı bir çizgi oluşturulmuş. Tasarımcılar için iç mekan dekorasyonunda başlangıç noktası planların kavislenmesi olmuş. Ayrıca dış mimari hatların yapısını iç mekanın içine taşıyan at nalı hilali ve iki kanat motifi referans olarak alınmış. Tesis genelinde kullanılan renklerde, bireysel alanların farklı tarzlarına ve temalarına karakter ve anlam kazandırmak hedeflenmiş. Bu amaçla uygulanan zengin renkler ve dokular, doğal açık renkli yapı materyallere uygun olarak seçilmiş.
Sınırsız form özgürlüğüyle sıra dışı bir dünya
Üst lobide dikkat çeken ilk ayrıntı, oldukça yüksek heykelsi formla oluşturulan oturma alanları olmuş. Bunun yanı sıra soft renkler ve ahşap dokunun mekandaki dengeli dağılımıyla sıcaklık yaratılmış. Lobi çatısının çelik konstrüksiyonunu aydınlatan mavi LED ışıklandırmalar, tesisin genel renk atmosferinde ahenkli bir bütüne ulaşılmasını sağlamış.
Tesisin merkez alanındaki siyah konik formlu resepsiyon oturma yeri, dikkati kendisine çeken, merkezi alanın yüksekliğini vurgulayan ve anında bir şaşkınlık duygusu ile birlikte mekanın sıra dışı duruşunu yaratan bir tasarım öğesi olmuş.
Resepsiyon bölümünde farklılık yaratan en önemli detay, desk arkasının ışıklandırılması olmuş. Konuklarla ilk temasın kurulacağı bölümde star aynalarını anımsatacak stilde tasarlanan bu panellerle derin bir mekan algısı yaratılmış.
Alt lobiye inerken göz dolduran merdiven ise yine heykelsi bir duruşa sahip. İşlevselliğin yanı sıra bugüne kadar karşılaşılmamış şekilde yükselen spiral formla adeta dekoratif bir öğe gibi tasarlanmış. Heykelsi bir yapı olduğu kadar aynı zamanda kabul lounge salonunu alt lobi lounge salonu ve barı ile bağlayan işlevsel bir unsur olarak da düşünülmüş. Konukların algısında dramatik bir odak noktası yaratarak, onları tesisin merkez avlusuna çekmek hedeflenmiş.
Merdivenden inildiğindeyse lobinin farklı noktalarına konumlandırılan oturma alanlarının şık ve kullanışlı duruşları, konukların rahatlık fikrine odaklanılarak tasarlandığının bir ifadesi olmuş. Ayrıca kullanılan ahşap ve kızıl kahveler, yer yer altın rengi ve pudra tonları da yumuşacık bir atmosferin temeli olmuş.
Lobinin merkezinde kullanılan ahşap dalga formları, mekana yumuşaklık katmak için doğal dalga formundan esinlenilerek tasarlanmış.
Farklı stillere farklı odalar
Kaya Palazzo'nun konfor ve lüks odaklı hizmet farkı, odalarda kurgulanan atmosferde de yakalanmış. Sadelikle buluşturulan ihtişamda konuksever bir duygu yaratılmış.
Tesisin villa tiplerinde özellikle beyaz ahşap tavanlar, mekanı oldukça ferah göstermiş. Oturma gruplarında kullanılan İskandinav tarzının tatil duygusu mavi, bej ve beyaz tonlarının uyumuyla harmanlanmış.
Suit odalarda yaratılan klasik etki, koyu renk ahşabın lüks duruşuyla sağlanırken, tekstillerde kullanılan soft renkler ahşabın ağırlığını dengeleyerek modern bir stil oluşturmuş.
Tesisin ana restoranında da ahşap detaylara ağırlık verilmiş. Sandalye tekstillerinde kullanılan yeşil kadife kaplamalar çarpıcı bir mekan efekti oluşturmuş. Masa gruplarını birbirinden ayıran açık bölme sistemi, yuvarlak tabak formlu dekoratif öğelerle seperatör etkisi yaratmış.
Dünya mutfaklarının sergilendiği Ala Carte'larda, tasarıma eklenen karakteristik vurgular mekanların ruhunu oluşturmuş. Örneğin İtalyan restoranında "es" formlu yeme içme alanları, İtalyanlar'ın kalabalık ve neşeli sofralarına bir gönderme olacak şekilde tasarlanmış. Beyaz ana renk olarak tercih edilmiş, masa üstü aksesuarlarla da renklilik sağlanmış.
Beyrut Restoran'da kullanılan şark motifleri, ornamentler, koyu ve doygun renkler, ülke kültürünü ve lezzetlerini yansıtacak şekilde son derece doğru bir konumlandırmayla tasarlanmış.
Uzakdoğu A'la carte'ta da en belirgin tasarım formu, ahşap çerçeveli seperatörler arasına yerleştirilen aydınlatma elemanları olmuş. Japon kağıt fenerlerinin domino taşını andıran sıralamasıyla kültürel bir motife gönderme yapılmış.
Proje Künyesi;
- Ada / Parsel: 1307-1308 Parsel
- Proje tarihi: 2011-2012
- Mimari Proje: LOGO İnşaat - Y. Mimar Kürşat AYBAK
- Statik Proje: BST Mühendislik - Yusuf ÖZEN
- Mekanik Proje: Vemeks Mühendislik - Veli DOĞAN
- Elektrik Projesi: Key Mühendislik - Erdem KEY
- Peyzaj Projesi: Palmiye Peyzaj - Tülay TOSUN
- İç Mimari Proje: WATG Architecture