Dekorasyona erkek eli değerse
Dekorasyon trendlerinde feminen çizgiler başrolde olsa da maskülen detaylara olan ihtiyaç maksimumda.
Her erkek yaşam alanında kendine ait bir dünya kurgulamak ister. Erkekler, kadınlar tarafından hiçbir şekilde ilgi çekici bulunmayan kişisel eşyalarını keyifle sergileyebileceği bir mekanı minimalist çizgilerle tasarlamaktan yanadır. Minimalist çizgiye katılan sert duruş, keskin hatlı formlar ve doygun renkler güçlü bir maskülen dekorasyonun temeli olarak görülür. Daha çok endüstriyel stile yakın loft tarzını benimseyen erkekler dekorasyon için kolları sıvadıklarında, feminen ürünler kadar fazla çeşit bulamamaktadırlar. İşte bu noktada yapmaları gereken tek şey kişisel hayat tarzlarını gözden geçirerek neleri ön plana çıkartmak istediklerine karar vermeleri, belki de bir profesyonelden destek alarak özel tasarım mobilya ve objelere yönelmeleri en doğrusudur.
Temel belirleyici yaşam algısıdır.
Erkeksi detaylarla dolu bir ev tasarlanıyorsa, yeterli derecede alan genişliği olacağından iş biraz daha kolaylaşmaktadır. Fakat evin sadece belirli bir köşesi ya da odası erkeksi çizgilerle tasarlanacaksa bu biraz daha zorlayıcı olabilir. Yapılmak istenen çok şey vardır; fakat uygulama alanı olarak o kadar da metrekare bulunmayabilir. Bu durumda mekan sahibinin yaşam biçimi devreye girmektedir. Ve çok doğru analiz edilmelidir ki maksimum konfor, maksimum işlevsellik ve ruh katılabilsin.
Çok renkliliktense doygunluk ve çarpıcılık önemlidir.
Hobiler ve hayattan keyif alma paydalarına göre düzenlenecek maskülen dekorlarda renk tercihleri çoğunlukla monokromdur. Siyah ve siyahın tonları, kahverengi ve koyu mavi başroldedir. Çünkü renkle hissettirilmek istenen şey güçlü olmaktır. Eğer çarpıcı bir renk kullanılacaksa, genel bir ana renk içinde dikkat çekecek şekilde kullanılır. Tekstillerde deri vazgeçilmeyen bir detaydır. En fazla ekoseli ve çizgili tekstillere sıcak bakılır. Ham ahşapla kombinlenen bu seçimler, mekanda oluşan sert ve baskın atmosferi yumuşatıp biraz sıcaklık katmak için yeterli görülmektedir. Bunun yanı sıra düz çizgiler ve modern formlar, erkeğin hayata kadın kadar komplike olmayan bakışının birer yansımasıdır. Aksesuarlarda daha çok metallerin ve heykelsi kütlesel formların tercih edildiği erkeksi dekor stilinde, yalınlık mutlaka ön plana çıkartılır.
Maskülen dekorda hayata bakış ön planda…
Tüm bu detaylara ek olarak başta da belirttiğimiz gibi mekanı yaşayacak olan kişinin hayat tutkuları dekorasyona katılacak birer artı değerdir. Hatta onu özgünleştirecek ve tam anlamıyla kişiselleştirecek dokunuşlardır. Örneğin bu kişi bir motosiklet tutkunu olabilir ya da bisiklet… Resim yapmaktan ya da sadece teknolojiyle ilgili olmaktan hoşlanıyordur. Belki de gerçek bir kitap severdir ve mekanında kitaplarını baskın olarak görmek istiyordur. Tutkular ne olursa olsun, maskülen dekorasyonlar feminen dokunuşlar karşısında kendi içinde erkeksi düzen taşıyan çizgisini ilk bakışta hissettirendir.