otel dekorasyon

başa dön
1 HAZİRAN
115 defa Okundu

Eski Kömür Vincinden Sıra Dışı Bir Yaşam Alanına, The Krane

Eski Kömür Vincinden Sıra Dışı Bir Yaşam Alanına, The Krane

Uzun yıllar Kopenhag limanında kömür taşımak için kullanılan, tamamı çelik aksamdan oluşan vinç, aynı liman içinde, yıllardır taşıdığı ruha saygı duyularak, sadece iki kişinin konaklayabileceği sıra dışı bir yaşam alanı haline getirildi.

Mimarlık firması Arcgency, Kopenhag limanındaki endüstriyel bir kömür vincini, iki kişilik lüks bir yaşam alanı haline getirdi.

Arcgency Resource Conscious Architecture tarafından hazırlanan Krane, misafirlerini içeriye köprü şeklinde bir merdivenle davet ediyor. Zemin katta bir resepsiyon alanı ve birinci katta cam duvarlı bir toplantı odası içermektedir.

Toplam 3 kattan oluşan yapının 2. Katında bir spa ve teras yer almakta.

En üst katta ise sadece iki kişinin konaklayabileceği, salon ve terası bulunan bir otel odası bulunmakta.

Tam tepeye oturtulan 50 m2 lik alana yerleştirilen yaşam alanları, geçmişte kömür vinci olarak kullanılan yapıya gönderme olarak siyah rengin hakim olduğu bir tasarıma sahip.

İç mekanda dahili mobilyaların yanı sıra deri, ahşap, taş ve çelikten tasarlanmış aksesuarlar görmek mümkün.

Spa, zeminden tavana gri renkli taşlarla kaplanmış. Muazzam bir cam duvar, konukların spa'nın iki küvetinden birinde rahatlarken, hayran kalabilecekleri limana ve denize karşı eşsiz bir manzara sunmakta.

Misafirlerin kendilerini kuşatılmış hissetmesini sağlamak için kullanılan siyah renk, günün her saatinde içeriye süzülen gün ışığı sayesinde, siyahın yüzlerce tonunu sergiliyor. Dikkat çekici unsurların en aza indirgendiği mekanda, bu anlamda siyah renkte önemli bir rol oynuyor.

Doğal gün ışığının insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkileri düşünülerek, iç mekan tamamen doğal gün ışığı ve suyun içeride yaratacağı yansımalar üzerine optimize edilmiş.

İki ayrı vinçle limana taşınan ve iki kere yeri değiştirilen eski kömür vinci, gerek manzara gerekse gün ışığı açısından en iyi yere konumlandırılarak tasarlanmış.